Diagnoser är en gruppering av olika funktionella förmågor. Diagnosen är som ordet ”bestick”, som oftast sammanfattar kniv, gaffel och sked. Men det kan i vissa sammanhang bara betyda kniv och gaffel. Så är det också med diagnoserna. Man ska ha en visst antal av de funktionella nedsättningarna som diagnosen omfattar, men kanske inte alla .
Diagnosen ger ofta individen en samhörighetskänsla. Man kan känna igen sig i andra med liknande svårigheter och ju mer man reflekterat över hur man själv fungerar, desto större möjlighet har man att förklara vad man skulle behöva som grupp och individ.
Här nedanför har vi samlat information om diagnoser i allmänhet och i flikarna, enskilda diagnosgrupper.
Näringslivet behöver människor som tänker annorlunda Diagnos, Om arbetslivet - https://youtu.be/c-XZhUg1jM4 Daniel Brämhagen berättar (20.40 in i filmen) om rapporten vid utdelningen av Dyslexipriset år 2023 i Bernadottebiblioteket på Stockholms slott. På bilden också Matilda Westerman som var moderator. Vad handlar det om? Samhället skulle göra en ekonomisk vinst på 67 miljarder kronor per år om vi såg styrkorna i våra olikheter.… ... Läs mer här