Portalen dyslexi.org får nytt utseende

Torbjörn Lundgren och för Ester Hedberg samtalar om hur sajten  fungerandemedier.se. (och dåtidens dyslexi.org) fick sitt utseende. Det var ett framsynt sätt. Videon är från 2010. 

Portalen var en del i ett större projekt, där Dyslexiförbundet FMLS, och FUB – för barn och vuxna med utvecklingsstörning, utvecklade kunskapen om mediers tillgänglighet.

Ett åttiotal av Dyslexiförbundets medlemmar skapar material och byggde lokala hemsidor på portalen som var en del av förbundets hemsida. Den portalen utgick från förbundets målgrupp – personer som har svårt att tillgodogöra sig längre texter på traditionellt sätt trots normal intellektuell förmåga i övrigt.

En motsvarande portal – fubkoll.se – drevs inom projektet av medlemmar från Riksförbundet FUB. Den portalen vände sig till dem som har intellektuella svårigheter och inte kan läsa. Du finner mer om FUBkoll i sökorden här nedanför.

Syftet med de två portalerna var att utforska vad målgrupperna har för behov. Hur mycket man kan lösa för båda grupperna gemensamt på ett övergripande sätt, och vad som skiljer i behoven.

Vi som tog initiativet till www.fungerandemedier.se och nämnda delprojekt samarbetar också med andra och vi vill engagera fler.

Utan Arvsfondens stöd skulle detta arbete inte kunna utföras och portalen www.fungerandemedier.se skulle inte finnas.

Allmänna Arvsfonden finner du här